In medias res

Az első bejegyzéssel rögtön bele is csapnék a dolgok közepébe és gyorsan összefoglalom mik is történtek a hétvégén. A terv az, hogy majd a későbbi posztok egy egésszé gyúrják össze, hogy kik is vagyunk, mit is csinálunk. Előljáróban annyi, hogy ez a blog egy szerelemgyermek, hobbi. Lesz itt szó kertészkedésről, (remélhetőleg a későbbiekben állattartásról), befőzésről, hagyományos receptekről, méhekről, méhészkedésről és bármiről ami a minennapjainkban történik. Olvassátok szeretettel.

A hétvégi teendők kissé összegyűltek, mivel az elmúlt 2-3 hétvégét nem itthon töltöttem. Szombat reggelre meg volt beszélve egy jó cimborámmal, hogy segítünk egymásnak hurcibálni nehezebbnél nehezebb dolgokat, amit az ember fia egyedül ugye nem bír el. Ez olyan jól sikerült, hogy délre gyakorlatilag már a földig értek a kezeim. Sikerült beújítani egy kb. 300 literes fagyasztóládát, ami szerintem idősebb mint én vagyok és még Ausztriából lett behozva az előző időkben. Kipróbáltam, tökéletesen vizsgázott, így jövőre már nagy mennyiségben tudjuk lefagyasztni és tartósítani a megtermelt javainkat.

Délután az idei utolsó fűnyírásé volt a főszerep. A portán kb. 1200 nm fű van, amit egyelőre, jobb híján, kézi tologatós fűnyíróval kell karbantartani. Utoljára úgy emlékszem, hogy augusztusban volt fűnyírás, mivel azóta olyan szárazság volt, hogy egyszerűen nem nőtt a fű. Az elmúlt egy hónap esőzései viszont olyan hatalmasat lendítettek rajta, hogy helyenként 15-20 centis fűvel kellett szegény gépnek megküzdenie. Meg is lett az eredménye, természetesen az utolsó kanyarok előtt beadta a derekát, és a tolókar letört a fűnyíró testéről. Mit lehet ilyenkor tenni? Megpróbálni meggyőzni a szomszédot, aki történeseten hegesztő, hogy legyen kedves megheftelni a gépet. Ezúton is köszi szomszéd, hogy ilyen gyorsan és szakszerűen megoldottad 🙂 Mivel korán sötétedik, a fűnyírás befejezése így vasárnapra maradt… Halottaknapjára… Megmondom őszintén, nem szeretek ünnepnapokon ilyeneket csinálni, de van az úgy, hogy nem várhat egy-egy dolog.

Vasárnap délelőtt jutott idő a ház körüli teendőkre is egy kicsit. Elkezdtem a kert téliesítését, behordani a nem oda illő dolgokat, kihúzgálni az elszáradt, letermett növényeket. Azért van még vissza belőle jövő hétvégére is.

Szerencsére a nap is kisütött délutánra, így szétnéztünk a közeli ismerős erdőkben, hátha megjelentek már a laska gombák. Habár laskát nem találtunk, mégis érdemes volt kimenni a természetbe kicsit, mert nagyon sok szép és érdekes gombával találkoztunk. Jövő héten folyt. köv.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük